Ispravi nepravilne izrasline i čukljeve na svojim stopalima i hodaj normalno i bez bolova.

Šta su čukljevi?

Čukljevi ili medicinskom terminologijom Hallux valgus su deformacija prednjeg stopala. Podrazumeva krivljenje palca stopala u stranu i stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala.

Čukalj ne predstavlja samo estetski već i ozbiljan zdravstveni problem, a ako ga zanemarimo, dugoročno može da uzrokuje nepodnošljivo jake bolove.

Kako nastaju čukljevi?

Deformitet se najčeće javlja kod žena. Pored genetskog uzroka najčešće je posledica nošenja uske obuće sa visokim potpeticama.

Kao posledica stvaranja ovakvog deformiteta remeti se kompletna biomehanika stopala. To uzrokuje pojavu sekundarnih deformiteta prednjeg stopala i stopala u celini.

Ukoliko želite da se rešite ovih tegoba uz našu pomoć – Pozovi odmah i zakaži besplatan pregled.

Kako prepoznati simptome?

Čukljevi ne moraju da imaju simptome, ali najčešći su bol u stopalu prilikom hodanja, naročito u neudobnoj odeći, crvenilo i oticanje mekog tkiva.

Ukoliko su čukljevi urođeni mogu se prepoznati u toku detinjstva, a zapaža  se kao veliki razmak između palca i kažiprsta.

Lekar ortoped može da dijagnostikuje čukljeve rendgenskim snimkom stopala i da proceni koliko je problem ozbiljan. Međutim, čukljevi su (osim u najranijoj fazi) uočljivi i golim okom.

Kako da izlečite svoja stopala?

Odluka o vrsti lečenja donosi se za svakog pacijenta zasebno. Ona zavisi od stepena deformiteta, tegoba, uzrasta, kliničkog pregleda. 

Kod osoba sa deformacijam blažeg stepena treba pokušati da se zaustavi progresija deformiteta.

Za najbolje rezultate u preventivi i korekciji čukljeva preporučujemo kombinovano korišćenje ortopedskih uložaka Ekovel Step Correct i ortoze u vidu separatora – Ekovel zglobne longete.

Šta je longeta?

Kada stopalo dovedemo u pravilnu poziciju Ekovel Step Correct ortopedskim ulošcima, otklonili smo fizičke uticaje na razvoj čuklja i stvorili preduslov da se palac i istureni zglob vrate na svoje mesto. 

Međutim, to ne može da se dogodi bez dodatnog delovanja na čukalj. Tada nam je potreban direktan, mehanički uticaj na ceo nožni palac, kojim će se njegovo repozicioniranje vršiti POSTEPENO i BEZBOLNO.

Longeta je poluga koja se postavlja duž spoljne strane nožnog palca i ima zadatak da umerenim i postepenim zatezanjem zateže vrh palca i potiskuje, odnosno vraća čukalj u prvobitan položaj.

Utisci naših korisnika

Ogroman broj korisnika i jedna stvar koja ih povezuje – Dobri rezultati Ekovel Centra.

Žensko sam i generalno volim da nosim štikle i tesnu obuću. Jednog dana na poslu krenulo je da me boli desno stopalo, bol je bio jak i neprijatan. Jedva sam čekala da dođem kući i skinem cipele, ali imala sam šta i da vidim. Odmah sam znala šta je u pitanju. Zakazala sam besplatan pregled u Ekovel Centru na Novom Beogradu gde su konstatovali da je njihova longeta prava stvar za mene. Od tog momenta moje muke su prestale. – Una Janković

Dugi niz godina sam imala probleme sa čukljevima. E sad, ne mogu reći da su to bili neki preterani bolovi kao što znaju da budu, ali opet nije baš prijatno, a estetski je svake godine bilo sve gore i gore, kao neka džomba sa strane na stopalu. Koristim longetu iz Ekovel Centra evo već 4. mesec i moram da priznam da je svake nedelje stanje sve bolje i bolje. – Marina Karaklić

Longeta za ispravljanje čukljeva je jedan od retkih proizvoda koje od srca preporučujem svima, a da sam ga pritom kupila preko interneta. Imala sam popriličnih tegoba i problema sa čukljevima i baš je znalo i da me boli dosta, a onda sam poručila ovu vašu longetu za čukljeve i sve se rešilo. – Katarina Cajković

Hteo sam samo da podelim svoje pozitivne utiske vezane za ovaj fenomenalni izum. Bio sam jako skeptican kada sam kupio ovu longetu za ispravljanje čukljeva, ali su mi se pozitivne promene počele pokazivati vec posle mesec dana. Još jednom hvala Ekovel Centru. – Boško Došen

Šta dobijate od nas

Besplatan pregled i konsultacije u Ekovel centru – stručni tim fizioterapeuta i fizijatara u našem centru će obaviti besplatan pregled i posavetovaće Vas kako da rešite problem.

Ukoliko želite da se rešite ovih tegoba uz našu pomoć – Pozovi odmah i zakaži besplatan pregled.