POSTEPENA, BEZBOLNA I SIGURNA KOREKCIJA RAVNIH I SPUŠTENIH STOPALA

DA, moguća je.

Upoznajte Ekovel, centar za korekciju stopala, ortopedski uložak  i metod koji je pomogao stotinama hiljada korisnika širom Sveta.

PREGLED JE BESPLATAN

Sve što treba da uradite je da zakažete BESPLATAN pregled u bilo kom Ekovel centru gde će vas pregledati stručno osoblje i odrediti veličinu i visinu uložaka, koje ćete dobiti na licu mesta.

Pregled možete da obavite u Ekovel centrima u 20 gradova širom Srbije. Pogledajte lokacije i kontaktirajte željenu ordinaciju direktno za sva pitanja i zakazivanje termina.

IMATE PITANJA?

Posetite stranicu ČESTA PITANJA I ODGOVORI, ili nam pošaljite poruku:

ŠTA JE TO EKOVEL STEP CORRECT?

EKOVEL STEP CORRECT podešavajući ortopedski ulošci postepeno dovode stopala u pravilan položaj kroz samo nekoliko nedelja. Nakon postignute optimalne visine svodova i pravilnog položaja stopala, ulošci nastavljaju da se nadalje nose na odgovarajućoj visini, kao potpora, ne dozvoljavajući da se popravljene strukture ponovo naruše, sve dok je to potrebno.

ekovel ulozak

Ekovel Step Correct je zapravo mnogo više od uloška. Najbolje se može definisati kao specijalna proteza za postepenu modifikaciju strukture stopala.

Njihov princip rada je gotovo identičan svima nama poznatim zubnim protezama, koje povremenim dotezanjem postepeno popravljaju raspored zuba u vilici. Na isti način, pomoću mehanizma u svom središnjem delu, Ekovel Step Correct ulošci koriguju formu stopala.

SA NAMA SVAKA OBUĆA POSTAJE ORTOPEDSKA

Kako bi težina tela bila pravilno raspoređena na stopala, Ekovel Step Correct podešavajući korektivni ortopedski ulošci podržavaju sve svodove stopala (unutrašnji uzdužni, spoljašnji uzdužni i poprečni svod), imaju mogućnost postepenog podizanja unutrašnjeg uzdužnog svoda i otvoren petni deo (od iziuzetnog značaja zbog “petnog trna”).

  1. Poprečni svod
  2. Unutrašnji uzdužni svod
  3. Spoljašnji uzdužni svod
  4. Mehanizam za podešavanje visine svoda
  5. Otvoren petni deo
ESC delovi 2

ŠTA OVI ULOŠCI RADE ZA MENE?

Ukoliko ih redovno i pravilno budeš koristio, postepeno ćeš podizati unutrašnje uzdužne svodove svojih stopala i izvršiti repoziciju čitave posture (stopala, skočnih zglobova, kukova, kičmenog stuba i vrata) do pravilnog položaja.

Popravićeš i statiku i biomehaniku tela, a u svakom koraku ulošci će biti tvoja čvrsta, ali udobna potpora, koja neće dozvoliti urušavanje postignutog stanja.

nacrt drzanja tela

ZAŠTO TO RADE BOLJE OD DRUGIH?

Ekovel Step Correct ulošci su PODEŠAVAJUĆI.
Imaju sposobnost da se podese na adekvatnu visinu za početak korišćenja, koja će ti odmah odgovarati. Zatim ćeš postepeno, u delovima milimetra u dovoljnim vremenskim intervalima, podizati njihovu visinu do one koja je potrebna za ostvarenje potpuno ispravne statike tvog tela.

Ekovel Step Correct ulošci su ČVRSTI.
Oni se nikada neće spuštati pod teretom tvog tela i dozvoliti da se stopala vraćaju u prethodno, lošije stanje.

Ekovel Step Correct ulošci su PROPRIOCEPTIVNI.
Stimulišu receptore na tvojim stopalima i diktiraju pravilan položaj koji će ti stopala zauzimati u stajanju i hodu.

ZAŠTO JE POSTEPENA KOREKCIJA VAŽNA?

Kao i strukturu vilice, ni ostale strukture u našem telu ne treba modifikovati naglo! Zglobno koštane strukture su zauzele određen položaj koji, iako je nepravilan, mora da se koriguje postepeno, da se ne bi izazvala bolna stanja i povrede mekih tkiva.

U ovoj trci je dobro biti kornjača, jer zec nikada ne stigne do cilja.

Ni urušavanje posture se ne dešava preko noći, već upornim i dugotrajnim zanemarivanjem. Za potpunu korekciju je često potrebno čak i duže. Ipak, ne očajavajte. Efekti korišćenja Ekovel Step Correct uložaka su osetni odmah i dokle god si na ulošcima, tvoja postura je sigurna.

KADA NEĆE DATI REZULTATE?

Rezultat će potpuno izostati samo ako ih neredovno i/ili nedovoljno koristiš.

Ovo će biti slučaj ukoliko nastaviš da zanemaruješ svoja stopala i telo i praviš kompromise na svoju štetu, “jer je leto i ne nosi se adekvatna obuća”, “jer mi je preuska cipela koju sada hoću da nosim”, “jer me je jutros mrzelo da ih prebacim u druge patike”, “jer volim visoku štiklu”… 

Ukoliko najviše vremena provodiš u kućnim uslovima – ni to nije izgovor. Postoji adekvatna kućna obuća u kojoj se uložak može koristiti tokom boravka u kući (u krajnjem slučaju lagane patike koje ćeš za to opredeliti). Iako veći deo vremena provedenog u stanu/kući sedimo, ipak je značajno.

REDOVNO NAS POSEĆUJ NA BESPLATNIM KONTROLNIM PREGLEDIMA

Znamo da je ovo velika promena za tebe, zato smo tu da budemo tvoja podrška na ovom uzbudljivom putovanju i pomognemo ti da se što bolje upoznaš i navikneš na novo iskustvo.

Svako stopalo je posebno, svako ima svoj tempo. Kako bismo i ti i mi bili sigurni da se sve odvija kako treba i da bismo mogli, ukoliko je potrebno, blagovremeno da korigujemo terapiju, molimo te da ne preskačeš kontrole.

Tri redovne kontrole su planirane u toku prvih 6 meseci korišćenja (na svaka dva meseca), zatim i godišnja provera, na kojoj poredimo rezultate. Pored toga, možeš da nas posetiš u bilo kom trenutku ukoliko su ti potrebne dodatne konsultacije, ili imaš bilo kakve nedoumice.

devojka i decko

UVEK HODAMO SA VAMA

ekovel logo