EKOVEL STEP CORRECT - ortopedski ulošci u Subotici

Podešavajući ortopedski ulošci za korekciju ravnih i spuštenih stopala

ulozak

Ekovel Step Correct podešavajući ortopedski ulošci postepeno i bezbolno podižu svodove ravnih i spuštenih stopala, uspostavljaju ispravnu statiku skeleta, sprečavaju bolove u predelu kičme, kukova i nogu.

Popunite formu i nazvaće Vas medicinsko osoblje Ekovel centra kako biste dobili detaljnije informacije o tome kako Ekovel ulošci mogu da pomognu:

ekovel ulozak

ORTOPEDSKI ULOŠCI SA PODEŠAVAJUĆOM FUNKCIJOM

Koja im je namena?

Ekovel Step Correct podešavajući ortopedski ulošci postepeno i bezbolno podižu svodove spuštenih stopala i postavljaju stopalo u pravilan fiziološki položaj.

Time uspostavljaju ispravnu statiku kompletnog skeleta i biomehaniku tela i sprečavaju deformacije u predelu kičme, kukova i nogu.

Posledično, ispravljaju ahilove tetive i »X« noge, sprečavaju bolove u čukljevima, venama, mišićima i tetivama nogu i stopala, smanjuju zamor pri dužem stajanju i hodanju, uspostavljaju bolju perifernu cirkulaciju krvi u nogama i stopalima i stimulišu akupresurne tačke stopala čime se pospešuje bolji rad unutrašnjih organa.

Po čemu su posebni?

Od sličnih ortopedskih pomagala razlikuju se u jednom bitnom detalju: na sredini uloška, u delu zaduženom za podršku unutrašnjem uzdužnom svodu stopala, nalazi se veoma precizan mehanizam kojim se podešava visina uloška. Mehanizam se periodično podešava, čime se postepeno povećava visina uložaka u desetim delovima milimetra.

Podešavanje se vrši svakih 5 do 10 dana sve do konačnog cilja: podizanja svoda stopala na adekvatnu koretkivnu visinu. Vreme korekcije stopala traje od šest do dvanaest meseci, a olakšanje se oseća već od prvog dana korišćenja uložaka.

Druge važne ortopedske karakteristike

  • Adekvatna podrška za spoljni uzdužni svod stopala
  • Metatarzalno jastuče na prednjem delu uloška za rasterećenje poprečnog (transverzalnog) svoda stopala
  • Otvoren petni deo (za rasterećivanje “Petnog trna”)

Kome su namenjeni?

Uloške mogu koristiti sve osobe sa ravnim ili spuštenim stopalima, od dece do ljudi poodmakle starosne dobi. Deca od treće godine života i mladi kod kojih nije završeno okoštavanje, imaju šanse da sa Ekovel Step Correct ulošcima izvrše korekciju stopala, a stariji da se reše svakodnevnih bolova kičme i nogu nastalih zbog ravnih i spuštenih tabana.

EPOHALAN PRONALAZAK

6 ZLATNIH MEDALJA

medalje

“BRUSSELS EUREKA ’95 and ‘98”
“Nikola Tesla & Mihajlo Pupin Belgrade ‘95”
“Archimedes Cyprus & Moscow ’98 and ‘99”

ekovel ulozak

Popunite formu i nazvaće Vas medicinsko osoblje Ekovel centra kako biste dobili detaljnije informacije o tome kako Ekovel ulošci mogu da pomognu: