Pet benefita masaže stopala – Ekovel rešenja za bolne noge

Benefiti masaže stopala

Masaža stopala je odavnina dobar lek za napetost, stres, ukočenost… Benefiti masaže stopala su brojni, ali mi najviše volimo da istaknemo to da ona popravlja cirkulaciju, opušta zgrčene tetive, i otklanja bol – jer, ko još danas ne oseća bol u stopalima? 

Dodali bismo i to da je masaža stopala odličan trenutak da se detaljnije pozabavite ovim organima

Primećujete li plikove? Zadebljanja? Možda su zglobovi spušteni ili palčevi idu u stranu? Kakvo je stanje sa noktima?

Danas ćemo proći kroz 5 benefita masaže stopala, i ukazati na bitne pojave (i rešenja) na koje bi trebalo obratiti posebnu pažnju.

1. Masaža stopala oslobađa bola (ali treba utvrditi uzrok)

Sigurno ste se i vi nekad požalili da vas jako bole stopala. Da li nakon nošenja uskih (čitaj: svečanih) cipela, ili dugog stajanja, ili hodanja čak. 

Znate li da su stopala i prva stanica koja strada zbog promena u težini? I zbog nedovoljne aktivnosti, jednako kao zbog nošenja loše obuće.

Isto tako, stopala mogu biti pokretač svih problema sa satikom, dinamikom i motorikom

Bole vas skočni zglobovi? Verovarno loše gazite.

Bole vas kolena? To stopala pokušavaju da rasporede težinu jer su preopterećena. Potencijalno i spuštena.

Rešenje?

Incijalno masaža – koja bi oslobodila bola i napetosti umorne tabane i opustila mišiće, ali unltimativno – treba se pozabaviti korenom problema.

Koren problema bolnih i otečenih nogu može biti i spuštanje svoda stopala (usled težine, loše obuće, lošeg gaza…).

Utvrdite jesu li stopala počela da se spuštaju i tako opterećuju druge organe (kosti, zglobove, mišiće, tetive…)

Masaža stopala opušta bolne noge

2. Masaža stopala za zdravlje i bolju cirkulaciju

Loša cirkulacija je još jedna posledica nošenja uske i neudobne obuće, ali hladnim i ukočenim stopalima doprinosi i naš savremeni, većinski sedentarni, način života.

Do slabljenja cirkulacije dolazi kada ne koristimo mišiće na nogama/stopalima. Sedimo, ne hodamo duži vremenski period, ili su nam nervi nagnječeni u uskoj obući.

Masiranje adekvatnom stopala kremom, u trajanju od 10 do 20 minuta može popraviti cirkulaciju donjih ekstremiteta. Ova rutina je posebno važna za ljude koji boluju od dijabetesa ili koriste neke od ortoza za noge i stopala.

3. Masaža stopala prevenira povrede stopala i zglobova

Kada iskombinujemo masiranje stopala sa nekim vežbama za ojačavanje tabana i zglobova, ubrzavamo proces oporavka od povreda. Ali ih i preveniramo, ojačavajući mišiće i ligament koji drže sve zglobove i sitne koščice. 

Čak i kratka masaža stopala, od prstiju ka petama i zglobovima (nagore), može pomoći da ojačamo stopala, i učinimo ih fleksibilnijim.

4. Masaža stopala deluje umirujuće i spušta nivo stresa

Dejstvo masaže stopala na stres i nervozu, ispitivano je čak i u kliničkim uslovima. Tada se zaključilo da su pacijenti (nakon operacija; ugl. srca) koji su imali redovne masaže stopala, skratili vreme oporavka zahvaljujući tom osećaju opuštenosti. Njihovo telo je samo stvaralo uslove za brži oporavak.

Tako je masaža stopala dospela i na listu psihološki ugodnih tretmana, koji gode celom telu.

Ne morate masiranje stopala koristiti samo kao alat za oporavak nakon operacija, već ih praktikujte i za ublažavanje stresa i anksioznosti.

Pozabavite se negom svojih stopala. Ukoliko ne idete na pedikir, izmasirajte ih; ručno ili masažerom.

Sam izgled negovanih i urednih stopala će vam sigurno pomoći da se osećate bolje, i da budete opušteniji.

Osim toga, prilikom masaže stopala, primetićete i potencijalne probleme koje treba sanirati. Poput ogrubele kože, žuljeva, uraslih noktiju i dr.

5. Masiranje stopala pomaže da lakše zaspite i imate čvrst san

Masaža stopala pred spavanje poboljšava cirkulaciju i opušta telo. Idealan ritual pred spavanje. Namažite kremu koja će tretirati ogrubele delove i dobro je utrljajte, masirajući pulsne tačke.

Potrebno je ne više od minuta rada da kremu utrljate na svako stopalo, a vaše telo će se opustiti i utonuti u san.

Masiranje stopala pomaže da bolje zaspimo

Masaža stopala Ekovel ulošcima – za zdravlje celog tela

Mnogo nerava naših unutrašnjih organa pruža krake čak do naših tabana. Zbog toga, Ekovel ulošci imaju mogućnost da naše telo “pročitaju” kao mapu; samo dodirujući svod tabana.

Sa ove tačke gledišta, masaža stopala Ekovel ulošcima može biti i korak ka lečenju mnogih oboljenja

Posebno su delotvorna “terapija” ukoliko vas muči pritisak i bol u kolenima, kukovima i lumbalnom delu, pa čak i vratu.

Loš položaj stopala, tokom vremena, narušava i položaj kičme, stavlja preveliki pritisak na kičmene diskove, i dobar je put ka diskus herniji, jednog dana.

Pritisak kojim Ekovel ortopedski uložak masira stopalo, šalje energiju sve do nerava u drugim organima, dugoročno smajujući bol i nelagodnost kičme i ekstremiteta. Dostupni su u “regularnom” obliku, ali i sportski. Ekovel je sada vaša potpora i na terenima!

Pišite nam! Tu smo da vam pomognemo ukoliko postoje neodumice, ili biste želeli da kupite neki od naših proizvoda za negu stopala.

Popunite formu i naše medicinsko osoblje će vas kontaktirati sa detaljnijim informacijama o tome kako Ekovel može da Vam pomogne!

Popunite formu i nazvaće Vas medicinsko osoblje Ekovel centra kako biste dobili detaljnije informacije o tome kako Ekovel ulošci mogu da pomognu:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *